Voor wie is NotarisID?
Iedereen kan een NotarisID aanvragen. Voor de gebruiker zijn er geen kosten aan verbonden. De Dienstverleners welke gebruik maken van NotarisID en ook het voordeel hebben, betalen voor het gebruik.

De gebruiker kan bij meerdere aanbieders NotarisID inzetten en kan daarmee het aantal gebruikersnamen en wachtwoorden sterk reduceren.
NotarisID maakt gebruik van attributen (zoals naam, geboortedatum of machtigingen). De gebruiker kan zelf aangeven welke van deze attributen hij wenst te delen met de aanbieder.
Naast de attributen die van het WID (Wettelijk Identificatie Document) afkomstig zijn kunnen ook aanvullende attributen aan NotarisID toegevoegd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de door een notaris gevalideerde machtiging aan een gescheiden ouder om het patiƫntendossier van de kinderen te kunnen inzien. Aan het NotarisID kunnen ook attributen van derden toegevoegd worden. Bijvoorbeeld gegevens afkomstig van externe attribuutregisters. De gebruiker bepaalt zelf welke informatie hij wenst te delen.
NotarisID zal met elke aanbieder een overeenkomst sluiten die voldoet aan de voorwaarden die NotarisID daaraan stelt. Hierin is vastgelegd welke informatie deze van de gebruiker mag opvragen.